به گزارش روابط عمومی دانشگاه قرآن و حدیث به نقل از پایگاه موسسه دارالحدیث،پایگاه Lib وابسته به مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث در اختیار مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی قرار گرفت.
رئیس مؤسسه علمی و فرهنگی دارالحدیث پایگاه لیب( پایگاه اطلاع رسانی کتابخانههای ایران ) را کاری بدیع و اثر گذار دانست وگفت این حرکت به همت آیت الله ریشهری در سال 1387 رقم خورد.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر، رئیس مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث، در جلسه دیدار با رئیس مرکز تحقیقات نور و امضا قرارداد ، با بیان اینکه دسترسی آسان به احادیث برای محققین بسیار ارزشمند است، عنوان کرد: با امضای این قرارداد امیدواریم که خدمت بزرگ دیگری به جامعه علمی و فرهنگی کشور صورت بگیرد.
وی ادامه داد: از حجج الاسلام سرخهای، مهریزی و دکتر بهرامی و سایر افرادی که در راه اندازی این کار فاخر نقش داشتند تشکر میکنیم و یاد و خاطره آیت الله ری شهری را نیز گرامی میداریم که به همت ایشان این اتفاق رخ داد.
تولیت آستان مقدس عبدالعظیم حسنی بیان کرد: اگرچه در شرایط و مراحل اولیه، کتابخانههای زیادی عضو این پایگاه نبودند، اما به مرور زمان از 25 کتابخانه به 670 کتابخانه رسیدیم و امروز شرایط برای توسعه بیشتر نیز فراهم شده است.
وی با بیان اینکه نگاه ما این است که باید دسترسی محققین و پژوهشگران به منابع را آسانتر کنیم، اظهار داشت: همه محققان و پژوهشگران در حوزه علمیه و دانشگاه نیاز به دسترسی به منابع دارند و شرایط نیز به گونهای نیست که بتوانند به کتابخانههای متعدد بروند، تا کتاب مورد نظر را پیدا کنند و با اطمینان خاطری که به مرکز کامپیوتری نور داریم، مطمئن هستیم در آینده شرایط بهره برداری از این پیاگاه آسانتر و بهتر نیز خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر با تأکید بر این که این اتفاق کار اثرگذار و بکری بود، بیان کرد: با توجه به شناختی که از دانش و تخصص مرکز کامپیوتری علوم اسلامی داریم، مطمئن هستیم این ظرفیت توسعه پیدا میکند و در آینده به کتابخانههای خارج از کشورنیز متصل میشود و اثر مثبت و ارزشمندی را در جامعه علمی خواهد داشت.
حجم مراجعات به این پایگاه نشان دهنده نیاز سنجی درست است
حجت الاسلام والمسلمین دکتر بهرامی، رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی( نور) ، در این دیدار عنوان کرد: مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی در مسیر اهدافی که برای آن ترسیم شده است خود را بخشی از زیست بومِ پژوهشی علوم دینی میداند و به عنوان یک واحد مستقلی که کار انجام بدهد نیست. به همین خاطر باید در تعامل با سایر بخشهای جریان علوم اسلامی کار خود را به سرانجام برساند.
وی بیان کرد: در میان مؤسساتی که در این مجموعه فعال هستند مجموعه دارالحدیث، از مجموعههایی است که بهترین تعامل را با آنها داشتیم و نیز این فرصت را داشتیم که تولیدات آنها را در اختیار داشته باشیم و به دست مخاطبین برسانیم و هم خدماتی که در مرکز فراهم شده است را در اختیار محققان این مجموعه قرار بدهیم تا بهره برداری لازم را داشته باشند و با بازخوردهایی که میدهند، تکامل بخشیم.
وی ادامه داد: یاد و خاطره آیت الله ری شهری را گرامی میداریم که همیشه نگاهی مثبت و تعامل بالایی با مرکز داشتند و به استفاده از ظرفیت فناوری در علوم انسانی نیز دیدگاه مثبتی داشتند و خوشبختانه در مدیریت جدید نیز این دیدگاه ادامه پیدا کرده است.
رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتر اسلامی در رابطه با سامانه lib.ir ، گفت: در زمان خوب و به درستی نیاز مخاطبان پژوهشی شناخته و پاسخ داده شد که با فراهم شدن قابلیتها و ظرفیتهای فناوری جدید توسعه بیشتری نیز پیدا می کند.
وی اضافه کرد: بهترین معرف سامانهها و محصولات، حجم مراجعات به آن است، به خصوص این سامانه که نسبتاً تخصصی است و مخاطبانی با سطح دانشی خاص، به آن مراجعه میکنند، حجم مراجعه به آن میتواند درستی نیاز سنجی انجام شده را نشان دهد.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر بهرامی افزود: گزارشها و آمارهایی که وجود دارد نشان دهنده جایگاه این پایگاه در بین محققان و پژوهشگران است و حتی در مدتی که به روز رسانی هم نشده باز مورد استفاده بوده است.
وی در رابطه با چشمانداز این کار گفت: تصور اولیه برای این پایگاه رفع نیاز محققان برای نسخ چاپی است؛ اما درکنار آن میتوان خدماتی را برای کتابخانهها در نظر گرفت؛ زیرا وقتی یک بانک اطلاعاتی کلان گردآوری میشود استفادههای متعددی برای کتابخانهها و سیاست گزاران می توان تعریف کرد.
پایگاه لیب محققان را از مراجعه به سایر وبگاهها بینیاز کرده است
حجت الاسلام و المسلمین دکتر سرخهای، طراح اولیه و مسئول ( پایگاه اطلاع رسانی کتابخانههای ایران ) نیز در این دیدار عنوان کرد: تجمیع اطلاعات از ویژگیهای خاص این پایگاه است که پژوهشگران را از مراجعه به وبگاههای مختلف بینیاز کرده است.
وی ادامه داد: ساختار درختی موضوعات کتابخانهها را بازسازی کردیم که کاری بینظیر بود و حتی در کتابخانه های بزرگ دنیا نیز هنوز این ساختار درختی بازسازی نشده است.
وی بیان کرد: گردآوری و ارائه اطلاعات کتابخانهها در قالب قفسههای مجازی، ابتکار دیگری از این پایگاه بود که اگر محققین با دادههای مشخصی وارد شوند کمک میکند هم خانواده منابع را هم پیدا کنند.
در پایان این جلسه از حجت الاسلام و المسلیمن سرخهای برای همکاریها و تلاشهای انجام شده تشکر و تقدیر شد.